Αχιλλεας Παπαπαυλιδης & Θεοδωρα Παπαπαυλιδου

Γλαύκωμα

Τι Ειναι το Γλαύκωμα?

Το γλαύκωμα είναι μια ασθένεια του ματιού που προκαλείται από τον αυξημένο πίεση στο εσωτερικό του ματιού. Αυτή η υψηλή πίεση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον οπτικό νεύρο, που είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά των εικόνων από το μάτι στον εγκέφαλο. Το γλαύκωμα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης, εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και απότομα. Οι παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη του γλαυκώματος περιλαμβάνουν την ηλικία, την οικογενειακή ιστορία της ασθένειας, τη μυωπία, τη διαβήτη, την υπέρταση και την χρήση ορισμένων φαρμάκων.

Το γλαύκωμα μπορεί να χωριστεί σε δύο βασικούς τύπους: το ανοικτής γωνίας γλαύκωμα και το στενής γωνίας γλαύκωμα. Το ανοικτής γωνίας γλαύκωμα είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος και αναπτύσσεται σταδιακά χωρίς εμφανείς συμπτώματα, ενώ το στενής γωνίας γλαύκωμα μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια επίπονη επιθήλαση.

Οι ασθενείς με γλαύκωμα συνήθως διαμαρτύρονται για μείωση της όρασης, πόνο στο μάτι, αλλαγές στα οπτικά πεδία, ούρα, κεφαλαλγία. Οι εξετάσεις που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση του γλαυκώματος περιλαμβάνουν τη μέτρηση της πίεσης του ματιού, τον έλεγχο του οπτικού πεδίου και την αξιολόγηση του οπτικού νεύρου.

Η θεραπεία του γλαυκώματος προσπαθεί να ελέγξει την υψηλή πίεση ματιού και να προλάβει την περαιτέρω απώλεια όρασης. Αυτή μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους, όπως τα φαρμακευτικά σκευάσματα γλαυκώματος, οι διαδικασίες λέιζερ, οι χειρουργικές επεμβάσεις ή η συνδυαστική θεραπεία. Είναι σημαντικό να γίνεται περιοδική παρακολούθηση του γλαυκώματος από έναν ειδικό οφθαλμίατρο για την πρόληψη και διαχείριση των επιπλοκών της νόσου. Είναι σημαντικό να μας επισκεφθείτε για διάγνωση και συμβουλές σχετικά με τις επιλογές θεραπείας σας.

Γιατί να μας επιλέξετε

Έχουμε πλούσιες γνώσεις και εμπειρία στον τομέα μας ως χειρούργοι οφθαλμίατροι
Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις του κλάδου.
Μπορείτε να μας εμπιστεύεστε για να σας παρέχουμε ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες και καθοδήγηση.

Μην περιμένετε
Kλείστε ένα ραντεβού σήμερα