Αχιλλεας Παπαπαυλιδης & Θεοδωρα Παπαπαυλιδου

Βλεφαρόσπασμος

Τι Ειναι ο Βλεφαρόσπασμος?

Ο βλεφαρόσπασμος, γνωστός επίσης και ως τρεμόρ βλεφάρων, είναι μια συνήθης και ανησυχητική κατάσταση κατά την οποία το ένα ή και τα δύο βλέφαρα τρέμουν αδιάκοπα ή ανεπίτρεπτα. Αυτή η κίνηση μπορεί να είναι ελαφριά ή να αυξάνεται σε ένταση, και μπορεί να είναι ορατή τόσο από τον ασθενή όσο και από άλλους που παρατηρούν το πρόσωπο του ατόμου. Ο βλεφαρόσπασμος μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ενόχλησης και δυσκολία στην κοινωνική επαφή, αλλά συνήθως δεν προκαλεί πόνο ή λειτουργικές δυσκολίες.

Οι ακριβείς αίτιες του βλεφαρούσα ιστρούς δεν είναι εντελώς γνωστές, αλλά πιστεύεται ότι πολλοί παράγοντες μπορεί να συντελέσουν στην εμφάνισή του. Παρεμβαίνουν παράγοντες όπως οι γενετικοί παράγοντες, οι αλλεργίες, ο στρες, η κόπωση, η έλλειψη ύπνου, η κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ, καθώς και υποκείμενες ασθένειες όπως η παράλυση του πάγκρεατος και ο γεροντικός τρόμος.

Συνήθως, ο βλεφαρόσπασμος είναι προσωρινός και μπορεί να επιλυθεί αυτόματα με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση για να ελαττωθεί ή να εξαλειφθεί ο βλεφαρόσπασμος. Οι επιλογές θεραπείας μπορεί να περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή με αντισυλλεκτικά φάρμακα, εγχείρηση μικροεπεμβάσεων ή εφαρμογή τοξίνης botulinum. Η επιλογή της θεραπείας εξαρτάται από τη σοβαρότητα και τα συμπτώματα του βλεφαρόσπασμου, καθώς και από τις αιτίες που τον προκαλούν.

Είναι σημαντικό να μας επισκεφθείτε για διάγνωση και συμβουλές σχετικά με τις επιλογές θεραπείας σας.

Γιατί να μας επιλέξετε

Έχουμε πλούσιες γνώσεις και εμπειρία στον τομέα μας ως χειρούργοι οφθαλμίατροι
Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις του κλάδου.
Μπορείτε να μας εμπιστεύεστε για να σας παρέχουμε ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες και καθοδήγηση.

Μην περιμένετε
Kλείστε ένα ραντεβού σήμερα