Αχιλλεας Παπαπαυλιδης & Θεοδωρα Παπαπαυλιδου

Στραβισμός

Τι Ειναι ο Στραβισμός?

Ο στραβισμός είναι μια κατάσταση στην οποία τα μάτια δεν ευθυγραμμίζονται σωστά και δεν προσανατολίζονται προς την ίδια κατεύθυνση. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα με τους μυς των ματιών, τον εγκέφαλο ή το νευρικό σύστημα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι στραβισμού, όπως ο εσωτερικός στραβισμός (ένα μάτι προσανατολίζεται προς τα μέσα), ο εξωτερικός στραβισμός (ένα μάτι προσανατολίζεται προς τα έξω) και ο περιστρεφόμενος στραβισμός (τα μάτια περιστρέφονται προς διαφορετικές κατευθύνσεις).

Ο στραβισμός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όρασης, καθώς οι δύο ματιές δεν ευθυγραμμίζονται σωστά και ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να επεξεργαστεί τις εικόνες από τα δύο μάτια. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διπλωπία, στραβοϋβθηλύτητα και δυσκολία στην αντίληψη των αποστάσεων. Οι παράγοντες κινδύνου για τον στραβισμό περιλαμβάνουν την οικογενειακή ιστορία της ασθένειας, την πρόωρη γέννηση, την υπερόραση και τις εγκεφαλικές παθήσεις.

Η θεραπεία του στραβισμού εξαρτάται από την αιτία του. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να απαιτείται χειρουργική επέμβαση για να ευθυγραμμιστούν οι μύες των ματιών. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να είναι απαραίτητη η χρήση γυαλιών ή ειδικών επαφών για να βοηθηθεί η ευθυγράμμιση των ματιών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο στραβισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί με θεραπευτικές ασκήσεις που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των μυών των ματιών. Είναι σημαντικό να μας επισκεφθείτε για διάγνωση και συμβουλές σχετικά με τις επιλογές θεραπείας σας.

Γιατί να μας επιλέξετε

Έχουμε πλούσιες γνώσεις και εμπειρία στον τομέα μας ως χειρούργοι οφθαλμίατροι
Διαθέτουμε πολυετή εμπειρία και ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις του κλάδου.
Μπορείτε να μας εμπιστεύεστε για να σας παρέχουμε ακριβείς και αξιόπιστες πληροφορίες και καθοδήγηση.

Μην περιμένετε
Kλείστε ένα ραντεβού σήμερα